Big Green Egg Mini  grill kamado
301.990 Ft (237.787 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Big Green Egg Mini grill kamado

301.990 Ft (237.787 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Faszenes kerámia grillező kamado tojás  

Ø 25 cm 

Gyártó:
Cikkszám: BGE000040

Leírás és Paraméterek

Big Green Egg Mini grillező

A Big Green Egg az 1974-es kezdetek óta mára fogalommá vált a professzionális grillezők világában. A család  legkisebb tojása méretének és súlyának köszönhetően könnyedén hordozható ha kempingezni, kirándulni vagy akár vitorlázni készül.
Gyakorlott chef kezei között akár 4-5 ember is jóllakhat. 
Kisebb éttermeknek is ideális egy egy utánozhatatlan à la carte fogás készítéséhez.
 
A tojás alakú grillsütő Big Green Egg az 1974-es kezdetek óta mára fogalommá vált a professzionális grillezők világában.
 
EGYEDI KERÁMIA
A Big Green Egg kerámia hővisszaverő hatású, az általa keltett légáramlás pedig különlegesen puhává teszi a benne készült ételeket.
 
TÖKÉLETES LÉGKERINGETÉS
A hővisszaverő kerámia és a Big Green Egg alakja lehetővé teszi, hogy a levegő tökéletesen áramoljon az EGG-en belül, ezért minden étel egyenletesen sül a kívánt hőmérsékleten.

ZÖLD ÉS FENNTARTHATÓ
A tökéletesen légáramlás még egy előnnyel jár, mivel az EGG-en belül forró marad a levegő, igazán takarékosan és  környezetbarát módon használható. A faszén sokkal tovább ég és kevesebb hamut termel. Azon kívül, hogy fenntartható módon használható, az EGG fenntartható alapanyagokból is készül. A Big Green Eggnél törekednek arra, hogy minden termékük és kiegészítő fenntartható alapanyagokból készüljön.

OPTIMÁLIS HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÁS
A Big Green Eggben 70 és 400 Celsius fok között szabadon állítható a hőmérsékletet, akkor is ha a külső hőmérséklet bőven mínuszokban áll. A legjobb minőségű hőszigetelő kerámiának köszönhetően a külső hőmérséklet nincs hatással az EGG belső hőmérsékletére

TÖKÉLETES MINŐSÉG
Több mint 25 éve kizárólagos partneri kapcsolatban áll a mexikói Dal-Tile gyárral, ahol csak a BGE kamado edényeiket gyártják. Ez a kiváló minőségű gyártó ISO 9001 UL tanúsítással rendelkezik, amellyel megfelel a legmagasabb minőségi előírásoknak. A gyár elhagyása előtt minden Big Green Egg termék végleges, rendkívül alapos ellenőrzésen esik át.

A tanúsítással rendelkező gyárnak és az ellenőrzési folyamatnak köszönhetően teljes mértékben megbízunk a termékünkben, és korlátozott élethosszig tartó garanciát vállalunk az EGG kerámiából készült összes alkatrészére az anyag és a gyártás tekintetében.

ÉLETHOSSZIG TARTÓ ÉLVEZET
Az összetétel, a gyártás és az utánozhatatlan kerámia mind együtt teszik a Big Green Egg-et egy tartós kültéri sütővé, hosszabb várható élettartammal, mint bármilyen hasonló termék esetében.

A Big Green Egg legalább 100.000-szer felmelegíthető anélkül, hogy veszíteni minőségéből, ami azt jelenti, hogy egy EGG legalább egy élethosszig végigkísér, így mindig egészségesen süthet és a legjobb ízeket hozhatja ki az ételekből.

VÉGTELEN LEHETŐSÉGEK.
A grillezés, sütés, párolás, pirítás és füstölés mellett a Big Green Egg természesen BBQ sütő is, így lassú tűzön, alacsony hőmérsékleten órák hosszat is süthet benne különböző húsokat.

A kerámia convEGGtor használatával könnyedén átalakítható a Big Green Egg-et egy kemencévé vagy smoker-ré. A sütőkő használatával pedig a legjobb kenyereket és pizzákat sütheti a tökéletes ropogós tésztával. A lehetőségek végtelenek: próbáljon ki mindent és engedje szabadjára a fantáziáját!

JÓL ÁTGONDOLT ÉS FELISMERHETŐ DESIGN
És végül, de nem utolsó sorban a megjelenése sem kevésbe szemet gyönyörködtető. Az EGG alakja és színe messziről felismerhető, ezért is egy IKON.

A Tojások alaptartozékai


Minden Tojás a következő alapvető felszereltséggel rendelkezik

FEKETE KUPAK a hőszabályozáshoz
Segítségével tudjuk a Tojás hőmérsékletét pontosan szabályozni. Kétféleképp használható. Vagy csak a kupakon lévő kis lyukak szabályozásával vagy pedig az egész felső rész elfordításával állítunk hőmérsékletet. Egyes modeleknél már az új kültéri kupak van a csomagban.

KUPOLA a Tojás fedele
A kupola a zárt rendszerű sütő alapvető része, ezzel zárjuk be a Tojást, így képez tökéletesen zárt sütőteret a kerámia sütő számára.
BEÉPÍTETT HŐMÉRŐ a precíz szabályozáshoz
A pontos hőmérséklethez pontos hőmérő kell! Ezért ez az egyik legalapvetőbb alkatrész aminek működnie kell de pontosan ám. A hőmérő a legkisebb hőmérséklet változást is azonnal és fokra pontosan megmutatja.

ROZSDAMENTES RÁCS a könnyen tisztítható
A rozsdamentes rács minden egyes Big Green Egg alaprácsa. Füstöléshez, low&slow sütésekhez tökéletesen alkalmas de a direkt sütéseknél is szépen megállja a helyét. Egyik legnagyobb előnye a könnyű tisztíthatósága. A sütés előtt felhevítve egy drótkefével pillanatok alatt tökéletesen tisztára varázsolható.

TÖMÍTŐSZALAG a tökéletes szigetelésért
A Tojás precíz működése a bejutó levegő mennyiségének pontos szabályozásával biztosítható. Mivel igen nagy hőterhelésnek van kitéve, ezért a világ egyik leghíresebb tűzálló termékeit gyártó Nomex cég termékét használjuk.

 BAND ami összeköt
Ez az a gyűrű és zsanér ami a Tojás könnyű, és egyszerű nyithatóságát garantálja.

FIRERING a belső kerámia gyűrű
Ez a belső kerámia gyűrű tartja direkt sütés esetén a rácsot, indirekt módszer alkalmával pedig az indirekt sütőkövet. Jelentősége a hatékony hőtartásban is alapvető fontosságú, ugyanis ennek a gyűrűnek a segítségével alakul ki a dupla szigetelésűnek is mondható tűztér.

ÖNTÖTTVAS ROSTÉLY a parázs alá
A Tojás belsejében, a tűztér aljában található ez az öntöttvas rostély. Erre helyezzük és gyújtjuk be a faszenet. A hamu ez alá a rostély alá hullik le, innen lehet könnyedén eltávolítani akkor amikor már a hamu mennyisége gátolja a levegő szabad áramlását.

FIREBOX legjobb hely a parázsnak
A Tojásnak ezt a részét szoktuk feltölteni szénnel, itt izzik a parázs. A magas hőmérséklet magabiztos kezelése érdekében egy un. dilatációs rés van a tűztéren, ezzel oldva meg a hőtágulás által keletkezett tágulást.

BASE minden Tojás alapja
Ez a kerámia rész képezi minden Tojás alapját. Ebbe kerül bele a tűztér és a tűzgyűrű is. A Tojás alsó részén található, szabadalmaztatott légbeömlő nyílás is itt található. Annak érdekében, hogy szikra véletlenül se pattanhasson ki, egy beépített szikrafogó gondoskodik.

Big Green Egg Mini grillező méretek

Rács mérete: Ø 25 cm
Sütőfelület: 507 cm²
Teljes súly: 17 kg
Magasság: 43 cm

Kapacitás
2 csirkemell
2 szelet hús
1 steak

Súly: 16 kg

Kosárba

A BIG GREEN EGG TÖRTÉNETE
A Big Green Egg ősét már több mint 3000 éve használják Ázsiában. A múlt században  Japánban állomásozó amerikai katonák megismerték ezt a különleges agyagedényt, a kamadót és megszerették a benne sütött ízletes ételeket. Hazavitték magukkal Amerikába, hogy ott is élvezhessék a benne készített finomságokat.

A Big Green Egget gyártó vállalatot 1974-ben alapították Amerikában, a Georgia állambéli Atlantában, hogy megismertessék az egész országgal ezt az ázsiai remekművet. Kezdetben a vállalat japán és kínai kamadókat importált, idővel azonban kifejlesztettek egy tökéletesített modellt, amiben a korábban használt agyagot egy, a NASA által kifejlesztett speciális kerámiával helyettesítették. Egyúttal úgy döntöttek, hogy a gyártást Mexikóba telepítik, mert ez az ország híres a különleges technológiával gyártott kerámiáiról.  Az üzemet elhagyó Big Green Eggek átesnek egy utolsó, aprólékos vizsgálaton. A gyár igazoltan az ISO9001 szabványnak megfelelően működik, ami garantálja, hogy minden egyes Tojás kiváló minőségű.

Köszönhetően különleges felépítésének, a gyártási technológiának és a szabadalmaztatott  alapanyagnak, amiből készül, a Big Green Egg élettartama hosszabb  bármelyik hasonló termékénél. Sem a természetben megtalálható agyag, sem a hagyományos kerámia nem olyan erős, nem áll úgy ellen az időjárás viszontagságainak és nem őrzi annyira a hőt, mint a Tojáshoz használt speciális kerámia. A Big Green Egg anyaga felhevíthető újra és újra anélkül, hogy gyengülne a minősége.

A Big Green Egg teljesen új szintre emeli a szabadtéri sütés élményét, amit ráadásul nem csak nyáron, hanem egész évben élvezhet. A magas minőségű kerámiának köszönhetően a kinti hőmérséklet egyáltalán nem befolyásolja a Tojás belső hőmérsékletét. Télen-nyáron használhatja a Tojást ínycsiklandó grillezett húsok, sült halak, pirított kagyló, párolt finomságok, ropogós szélű pizza és kenyér, vagy akár utánozhatatlan desszertek készítéséhez.

Youtube videók