Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
82.990 Ft (65.346 Ft + ÁFA)
Menny.:db

CHEF'SCHOICE 120 motoros késélező, fehér

82.990 Ft (65.346 Ft + ÁFA)
Menny.:db

             Diamond Sharpener

Él Típus

 

Tripla szög

20 fokos él

Egyoldalú él 

Fogazott él

 

Kés Típus

Chef kés

Santoku kés

Kenyérvágó kés

Vadász kés

Filéző kés

Zseb kés, bicska

Gyártó:
Cikkszám: DCH003

Leírás és Paraméterek

CHEF'SCHOICE 120 motoros késélező

A világhírű Chef’sChoice termékeket az EdgeCraft Corporation gyárában, Pennsylvania állam egyik városában Avondale-ben gyártják 1984 óta. A legszélesebb választékban kínál elektromos és kézi késélezőket a legkiválóbb minőségben mind háztartási, mind nagykonyhai felhasználásra is. A világon több, mint 70 országban forgalmazzák a méltán népszerű termékeiket, igen nagy sikerrel.  (... és nyílván másolják is! Ön mindig keresse az eredetit! )
Ezek a termékek inspirálják a profi és az otthoni chefeket és a vendéglátó szakma szakértőit is, az innovatív technológiára, melyet a megbízható márka nyújt nekik.

Chef's Choice 120 EDGESELECT

Ez az elektromos élező egy újabb áttörést jelent a késélezésben. A kétfokozatú élezés konvex élt eredményez, amely erősebb és hosszabb élettartamú, mint a homorúra, vagy hagyományos V alakúra köszörült élek. Az első és második fokozatban 100% gyémántbevonatú élező korongok, a harmadik fokozatban pedig kerámia fenő/polírozó korongok találhatóak. 1. fokozat: előélezés: lehetőség van a nagyon életlen kések megélezésére is, hiszen ez a nagyon durva gyémántszemcsés kő egy új élező felületet alakít ki a késeken, így még a teljesen életlen késeket is meg lehet vele élezni. 2. fokozat: élezés, gyémánt élező anyaggal 3. fokozat: polírozás, kerámia élező anyaggal. A precízen kialakított 100% gyémántbevonatú élező korongok nem hevítik túl a kést, így nem károsítják az élt. A polírozó fázisban található kerámia korongokkal egy még élesebb él alakul ki. A gyors és biztonságos élezés érdekében a precíziós élvezetők automatikusan beállítják a 20 fokos szöget és ebben a fokban rögzítik a kést. Bármilyen típusú kés élezésére alkalmas, beleértve a konyhai, háztartási, sport- és zsebkéseket. A rugalmas élvezetőknek köszönhetően vastagabb élű kések is beleférnek (bárdok, vadászkések, bicskák). A korongok háztartási használatt esetén nagyon lassan kopnak el, az esetleges elkopás esetén azonban a korongok cseréjére van lehetőség.

         

Fokozatok száma: 3

Az első két fokozat szabadalmaztatott rugalmas fenő/élezőkorongokat használ. Az egymást követő szakaszokban fokozatosan növekednek az élezési szögek.

1.fokozat: Előélezés: 100% gyémántborítású, kúp alakú élezőkorongok, melyek a csiszolt felület mindkét oldalán mikrobarázdákat hoznak létre, megalapozva a Trizor Plus él első szögét. Ezt a fokozatot csupán akkor érdemes használni, ha a kés nagyobb megterhelés lett kitéve, tehát ha huzamosabb ideig kemény anyagokat vágott vele vagy nagyon tompa/csorba. Ezzel a fázissal egy új élt tudunk kialakítani a késen, tehát akkor is meg tudjuk élezni, ha a késen már egyáltalán nincs élezhető felület.
2.fokozat: Élezés: 100% gyémántborítás, kúp alakú élezőkorongok, melyek az első fázishoz képest finomabb mikrobarázdákat hoznak létre közvetlenül az él mentén, köszönhetően a még finomabb gyémántborításnak. Ebben a fázisban néhány fokkal nagyobb él formálódik ki. Itt lehet a meglévő élt élezni. 
3.fokozat: Polírozás: Az egyedülálló szakaszban az ultra finom polírozókorongok borotvaéles pengét hoznak létre, kissé nagyobb szögű éllel. A korongok közvetlenül az él mentén munkálkodnak, mellyel megalapozzák a mikroszkopikusan vékony, egyenes és rendkívül éles harmadik élt. Ezt a fokozatot érdemes leggyakrabban alkalmazni, minden használat előtt (napi egyszer elegendő). A polírozó fokozat a rendkívül finom élt a kerámia élezőanyaggal tudja kialakítani.

Trizor-Plus él

A 120-as modell a Chef'sChoice által kidolgozott legfrissebb élezési technológiát használja, mely áttörést hozott a késélezésben. Ez a fejlesztés olyan éles és tartós, úgynevezett Trizor-Plus éleket hoz létre, hogy a hagyományos, régimódi, homorú élt kialakító élezési módszerek feleslegessé váltak. A technológia világelső a késélezés piacán, köszönhetően a magas minőségű Trizor-Plus élnek, mely hosszú ideig fenntartja a kések élességét.

CHEF'SCHOICE 120 motoros késélező jellemzők

 • Hosszan tartó élt biztosít
 • Meglepően élessé változtatja a kést
 • Gyors, egyszerű használat
 • 100% gyémánt borítású élezőanyag
 • Precíziós élvezető rendszer
 • Magas minőségű Trizor-Plus él
 • Háromfokozatú élezőrendszer
 • Különböző vágási feladatokhoz igazítható élek
 • Konyha-, szakács-, hentes-, sport-, zseb-, filéző-, és vadászkéseknél is használható
 • Sima és fogazott pengéknél is alkalmazható
 • Minőségi késeknél is használható
 • A Chef’sChoice legtöbbet értékesített élezője
 • Késélezők és profi séfek ajánlásával
 • Nem kell fenőolajat vagy vizet használni hozzá

Méretek:114 × 254 × 114 mm
A készülék súlya:2 kg

Garancia: 2 év

A Chef'sChoice által kifogástalanul, finoman élezett és polírozott penge különböző vágó műveletekre alkalmas, úgy ezekhez mérten az élező különféle késeknél használható. Megfelelő élt biztosít a konyha-, a szakács-, a hentes, vagy a sportkések számára. De biztonságosan használható például a zseb-, filéző-, és vadászkéseknél is. Még a legjobb minőségű késeket is hiba nélkül élezi meg, nem károsítja az élt. A rendkívül éles penge megkönnyíti a szeletelést a nehezen vágható anyagoknál. Legyen szó fogazott vagy sima pengéről, a Chef'sChoice számára egyik sem akadály.

CHEF'SCHOICE 120 motoros késélező használata 

1. fokozat: Tartsa a pengét vízszintesen és egyenesen, majd a kés pengetükrétől a csúcs felé haladva húzza végig a nyíláson saját maga felé. Ne gyorsítsa fel vagy lassítsa le a folyamatot, hanem mindig ugyanolyan tempóban mozgassa a kést. Egy 20 cm-es pengénél kb. 4 mp-es állandó húzási sebesség javasolt. Értelemszerűen rövidebb pengéknél ez az idő csökken, hosszabbnál pedig nő. Pont elegendő nyomást használjon a folyamat alatt úgy, hogy biztosítja a penge kapcsolatát az élezőkoronggal. Nem érdemes erősebb nyomást alkalmazni, mert nem gyorsítja fel az élezési folyamatot. Akármelyik szakaszban is élez, mindkét nyíláson húzza végig a kést, váltakoztatva. Általában egy húzás a jobb, egy pedig a bal nyílásban elegendő szokott lenni, de előfordulhat, hogy két húzásra lesz szükség mindkét oldalon.

2. fokozat: A második szakaszban húzza végig a kést a jobb és a bal oldalon váltakozva 3-5 alkalommal. A tompább kések esetén lehetséges, hogy több húzásra lesz szükség. Győzödjön meg róla, hogy kialakult-e a sorja az él mentén. Ezt úgy teheti meg, hogy átlósan végighúzza az ujját a pengén (semmiképp se hosszában!). Ha nem keletkezett sorja, akkor még húzza végig a pengét 2-3 alakalommal a késélező 2. fokozatán.

3. fokozat: A polírozással eltávolítható a sorja. Húzza végig a kését a 3. fokozat jobb és bal nyílásában váltakozva, 3-4-szer lassan az egyik és a másik oldalon (kb. 4 mp).  Ezt követően végezzen 3 gyorsabb húzást mind a két oldalon (1-2 mp).

Ugye borotvaéles? 

Használja most már örömmel késeit! 

Kosárba

Youtube videók