Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

21cm Séf kés Felix First Class Damaskus Blue Line

Ár:
699.990 Ft (551.173 Ft + ÁFA)
Gyártó:
Cikkszám: 872021
Szín
 
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

21cm Séf kés Felix First Class Damaskus Blue Line

Amikor a mitikus és a modern egy találkozásban egyesül, csodálatos és előremutató dolgok születnek. Ilyen lett a Felix DAMASKUS szakács kés Raffir® markolattal. A penge a legendás, kézzel kovácsolt DCS® rozsdamentes damaszkuszi acélból készül, 220 réteg 60–62-es Rockwell vágási tartóssággal. A kés markolata epoxigyanta és alumínium forgács kompozit, a különleges és látványos kivitelnek köszönhetően ragyog akár a csillagok.

A késpenge és a markolat szerkezete miatt minden kés egyedi és különleges szépségű. Ebben a késben ötvöződik a hagyomány és az évszázados tudás a létrejött szépséggel és briliáns funkcionalitással. 

Damaszkolás

Magára az eljárásra a köztudatban a damaszkolás, az így készült pengékre Magyarországon a damaszkolt, damaszkuszi acél, damaszt vagy damaszk penge kifejezés terjedt el.
A díszítő kovácshegesztés technológiája a korai réteges kompozit készítésből fejlődött ki, amelynek során felváltva egymásra helyezett lágyvas és acél lapokat kovácshegesztéssel hoztak anyagzáró kapcsolatba. A 2-10. század között díszítő kovácshegesztéssel készült kard és késpengéknél azonban már foszforvas+lágyvas vagy foszforvas+acél kombinációjával dolgoztak. Manapság a köztudatban és az achaeometallurgiával foglalkozó szakemberek körében is elterjedt az a nézet, hogy ezek a díszítő kovácshegesztéssel készült kardpengék tetszetős megjelenésük mellett kiváló mechanikai tulajdonságokkal is rendelkeztek. (forrás: bme)

21cm Séf kés Felix First Class Damaskus Blue Line jellemzők

Kés:
Teljes hossza: 34,5 cm
Penge hossza: 21 cm
Súly: 0,3 kg
Csomagolás:
Hossz: 43 cm
Szélesség: 9 cm
Magasság: 3 cm

A FELIX SOLINGEN GMBH az egyik legrégebbi késgyártó a világon, 1790 óta gyárt egyedi késeket, melyek minőségben, funkciójukban és kialakításukban felülmúlhatatlanok. Egy egy darabot a világ legjobb kézzel készített kései közé választottak. A FELIX kések a világ egyik legvonzóbb termékeként elnyerték aa Gold iF Product Design Award díjat, valamint a Red Dot Design Award díjat.

A FELIX kizárólag prémium alapanyagokat használ. Az acél mikrostruktúrájának homogén és kompakt szemcseszerkezete miatt a pengék garantálják a rugalmasságot, a korrózióval szembeni ellenállást és a kiváló éltartást. Egy FELIX késen körülbelül 45 különböző eljárást hajtanak végre, mielőtt elhagyja a gyárat, legtöbbjüket kézzel. A hagyományos gyártástechnológia és a precíz kivitelezés összetett ismerete minden FELIX késben tapasztalható. De mindenekelőtt kézzelfogható.

Youtube videók

Keresés