Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü

Húsérlelő tasak Szett (S+M)

Ár:
5.490 Ft (4.323 Ft + ÁFA)

Lava Marhahús Érlelő Tasak Teszt Szett (4db)

Gyártó:
Cikkszám: LDASZ1
Tegye a kosárba a négyzetre kattintva az alábbi kiegészítő termékeket is!
Steak Champ 3 Color okos steak maghőmérő Steak Champ 3 Color okos steak maghőmérő
19.990 Ft 18.990 Ft
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

Lava Marhahús Érlelő Tasak (Teszt Szett)

Az otthoni hűtőszekrényben húst érlelni a LAVA speciális érlelő zacskóival!

A LAVA speciális membránlemezes vákuumtasakkal a marhahús hűtőszekrényben érlelhető! A tudományosan kialakított anyagszerkezet miatt belülről kifelé irányba kiereszti a vízpárát és koncentráltan benntartja az ízeket. Végigkísérhetjük a komplett biokémiai folyamatot a hűtőnk polcán. Nem kell már a drága steakhouse-okba sietnie egy minőségi falatért, csinája meg magának egyszerűen otthon. A tasakok segítségével az érlelés során a legkeményebb izomrostok is puhává, omlóssá válnak, a húsok eredeti zamatai megmaradnak. 

Lava Marhahús Érlelő Tasak (Teszt Szett) tartalma

2 db. S méretű tasak (1 - 2 kg-hoz)  200 x 300 mm
2 db. M méretű tasak (2 - 5 kg-hoz)  250 x 550 mm

 

A tökéletes marhasteaket a sütés előtt érlelni kell. Ezt világszerte az ismert és elismert szárazon érlelés (dry aging) módszerrel teszik a legjobb Steakhouse-ok, éttermek is. A folyamat leggyakrabban 3 hétig tart, ennyi idő alatt érik meg a hús, a marhahúsnál fantasztikus aromák jelennek meg intezívebb és összetéveszthetetlen ízeket előcsalogatva a márványos zsírszövetek közül. A marhahús külső rétege gyönyörű bíborba öltözik, ez a száraz 'héj' kerül levágásra mielőtt kisütik a sztéket.

Érlelje saját maga a marha húst a LAVA ★★★★★ minűségű érlelő taskjában.

A jó minőségű steak elképesztően drága, így vásárláskor különösen ügyeljünk a következőkre:

  • A hús felszíne legyen fényes, üde, kissé nedves, és ha ujjunkkal benyomjuk, az állaga feszes és rugalmas.
  • A hús színe legyen vörös, minél mélyebb, annál jobb – a barna foltos szeletet ne vegyük meg, azt nem tárolták elég hidegen. A világos hús pedig túl friss, abszolút nem érlelt.
  • A hús legyen vastag – legalább 2 cm, bélszín esetében minimum 5 cm vastag.
  • Csakis a zsírral egyenletesen behálózott, márványos marhahús lesz igazán jó ízű, és csak ez bírja a hosszas érlelést és válik igazán szaftossá.

Az érleléstől kibontakoznak, a különféle enyhén vajas, diós, majd később a kéksajtra emlékeztető aromák. A hetekig érlelt húsban enzimek dolgoznak, melyek katalizátorként működnek: megváltoztatnak vagy lebontanak fehérjemolekulákat, s szerencsénkre mondva, mintegy melléktermékként kisebb aromamolekulákat, gazdagabb ízt produkálnak.

HASZNÁLATA: 

A húst mossuk meg, majd papírtörölközővel töröljük szárazra majd helyezzük az érlelő tasakba és vákuumozzuk le (elhagyható, mert az érés alatt a levegő mindenképpen távozik a tasakból).
A steakuniverzumban az általánosan elfogadott 21 napig tartsuk a húst a hűtőszekrényünk leghidegebb pontján. Kivétel után hagyjuk pihenni, majd forró serpenyőben süssük ki steaktüske segítségével tökéletesre! 

Kosárba

Keresés