Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
71.990 Ft
67.990 Ft (53.535 Ft + ÁFA)
Menny.:db

KASUMI Damascus japán szakácskés, 20 cm, damaszk

71.990 Ft
67.990 Ft (53.535 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Japán damaszkolt acél kés ergonomikus fanyéllel

Gyártó:
Cikkszám: No.88020

Leírás és Paraméterek

KASUMI DAMASCUS SZAKÁCSKÉS - 20CM

A Kasumi kések damaszkolt pengés szériája kiemelkedik a hagyományos de a minőségi szakácskések közül is. Minden szakács kezében Ideálissá teszi a leggyakoribb műveletek, a gyors szeletés, vágás, aprítás végzésére. 

A 20 cm-es Kasumi Chef kés a széria vezető darabja, a chefek nagy kedvence.

A gyártó Sumikama cég a VG-10 rozsdamentes acélt, molibdént, krómot, vanádiumot és kobaltot tartalmazó acélkeverék használatára szakosodott. Az erős alapanyag válogatás miatt a penge jobban tartja az élét, mint bármely más acél. Lehetővé teszi, hogy Sumikama a 15 fokos ferde élt használja a késein.

Jellemzők:

32 rétegű damaszkuszi acélból készült
VG-10 mag 59-60 Rockwell keménység
Laminált fa fogantyú
 
A damaszkolt acél általában két különböző edzhető alapanyagból készül, melyeket akár több száz rétegben kovácsolnak össze. Extra erős, magas szilárdságú rozsdamentes acél, az eljárás miatt kialakuló többféle mintázattal.

Kosárba

 

A Japán Seki városában 1916 óta a Sumikama cég a legjobb japán evőeszközök és kések gyártásával foglalkozik, 100 éves penge és kardkészítési ismeretek és készségek felhasználásával. A Sumikama volt az első nagy japán késgyártó, amely hajtogatott damaszkuszi acélt használt egy VG-10 mag köré tekerve, később ezt sok más gyártó is átvette.  A Kasumi kések tipikusan nagyon kemények, általában több mint 60 a Rockwell skála szerinti értékük. A Kasumi a gyár késeinek márkája, amely Japánban az egyik leghíresebb evőeszköz és kés márka.