Leírás és Paraméterek
La Pavoni Kube Mill kávédaráló rozsdamentes acél
A direkt karba őrléssel, a friss, adagonkénti őrlemény, biztosítja hogy megőrizze a kávé frissességét és illatát. Letisztult szögletes formavilágával, rozsdamentes acél házával, tökéletesen illik, a La Pavoni kávégépek mellé.
A daráló 300 gramm űrtartalmú felső tartállyal rendelkezik a szemes kávé tárolásához.
Technikai jellemzők:
Milánó, 1905, Desiderio Pavoni mérnök dolgozik az első oszlop kávéfőző projektjén a Via Parini kis műhelyében. A 19. század utolsó évtizedeiben angol, német és amerikai tervezőmérnökök kezdtek kereskedelmi vállalkozásoknak szánt kávégépek tervezésébe és gyártásába. Ezekkel a korai kávégépekkel készített ital még messze nem emlékeztetett az első Pavoni géppel az l’Ideale-lel főzőtt első csésze kávéra.
A Pavoni gépekkel előállított kávét „espresso”-nak nevezték, mert a sajátosságuk, hogy óránként akár 150 csésze kávé elkészítésére is alkalmas volt. 1905-től az „Espresso” az ízletes és erős olasz kávé szinonimája lett.
Az „espresso” volt az egyik azon szavak közül, amelyeket a világ lehetetlennek -és feleslegesnek- talált más nyelvekre lefordítani, mert egy „espresso” – éppúgy, mint a „pizza” - csakis olasz lehet! :D
A „La Pavoni”-val egy legenda született.