Leírás és Paraméterek
Öntöttvas lábas gulyásfőző
Tökéletes magyar öntöttvas bográcsnak is ez az úgynevezett Afrikai tűzedény másnéven Dutch oven. Az üst 4-6 fő számára lehetővé teszi a legkülönfélébb ételek elkészítését lenyűgöző illatokat és ízvilágot garantálva. Vastag fala egyenletes melegítést és hőeloszlást biztosít.
A Dutch Oven egy eredetileg holland vastag falú főzőedény szorosan záródó fedéllel, melyet évszázadok óta előszeretettel használnak szerte a világban. Hasonlítanak a japán tetsunabe-hoz, a hagyományos balkáni öntöttvas sač-hoz, a dél-afrikai potjiekos-hoz, az ausztrál Bedourie kemencéhez és a spanyol cazuelá-hoz is.
Gourmet séfek (is) esküsznek az öntöttvas edényekre, mert jellegzetes illatokat és ízeket kapnak használatával és sok sok éven át kiszolgálják gazdájukat.
Ha kertipartiról van szó, akkor is biztosan ez az edény kerül a középpontba akár a tűzben lábaira állítva, vagy fölé lógatva.
Lábakkal, fedéllel és füllel akár akasztható is.