Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.
Menü
spherificator

Spherificator - ehető gyöngy készítő

Ár:
54.990 Ft
49.990 Ft (39.362 Ft + ÁFA)

​Spherificator a molekuláris gasztronómia új eszköze nem csak Chefeknek

                   

Cikkszám: SPHER1
Gyártó cikkszám: 628451099017
Menny.:db

Leírás és Paraméterek

 

Spherificator - ehető gyöngy készítő

A Spherificator a világ első automatikus gyöngykészítő eszköze (sphere=gömb). Egy olyan kulináris kézi eszköz, amely naponta akár 10 kg gyöngyöt képes előállítani. Nagyszerű eszköz szakácsok, cukrászok, bárpultosok és még több szakma számára! A szakácsok folyamatosan keresik a kulináris környezetben rejlő lehetőségek határait.

                          A molekuláris gasztronómia közössége évek óta olyan technikákat alkalmaz olyan ételek készítéséhez, amelyek felülmúlják, megújítják a kulináris normákat, az ételek ismert módjait, és rendkívül eltérő módon mutatják be őket. Ezen módszerek egyike a szferifikáció. Az eljárás során “kaviárt” készítenek, golyókat, amelyek bármilyen ízt felvehetnek. Az alginátot, a tengeri moszat kivonatát elkeverik kalciummal, hogy gyöngyszerű formát kapjanak. Ezt a folyamatot végzi el egyszerűen új készülékünk a Spherificator.

 

A szferifikációhoz (gömböcskekészítés) általában pipetta vagy fecskendő szükséges, hogy gyöngyöket készítsen a megtisztított ételekből és a nátrium-alginátból, amelyet víz és kalcium-klorid keverékbe adagolnak. Ez olyan kémiai reakciót eredményez, amely a folyadékot egy membránba zárja. A Spherificator helyettesíti a fecskendőt és a pipettát és elvégzi a folyamatot. Eredményként pedig a kis kaviár szerű roppanós gömböcskéket kapjuk. 

A kis készüléknek három fúvókája van, amelyeket különféle méretű gyöngyökhöz lehet beállítani és a gyöngy-készítési sebességet a keverék vastagsága alapján változtathatjuk. 200 grammos kapacitása révén 200 és 250 gömböt képes egyszerre előállítani. Néhány recept, melyet a gyártó javasol tartalmaz pl. vöröshagyma és vörösbor-ecet főzetet osztrigához, mentagyöngyöket sajttortához, vagy pezsgőben oldott gyöngyöket egy pohár italhoz amivel legközelebb tósztot fog mondani.                                                   


Spherificator - ehető gyöngy készítő jellemzők

  • Egyszerű használat és tisztíthatóság
  • 200 ml kapacitás
  • Letisztult design
  • Könnyű és csendes
  • Gyöngykészítés másodpercek alatt 

           

Alapcsomag tartalmaz:

75g Sodium Alginate,

100g Calcium Chloride,

1 Szórófej
70g of Sodium Alginate & 100g Calcium Chloride

kb. 7kg gyöngyöcske előállításához


Spherificator - ehető gyöngy műszaki jellemzők

Méretek 70mm x 470mm x 400mm
Nyomás 0.8 bar
Kapacitás 8 liter
Főző hőmérséklet  akár 100 °C-ig
Garancia 1 év

Kosárba

Youtube videók

Keresés