Leírás és Paraméterek
Spherificator - ehető gyöngy készítő
A Spherificator a világ első automatikus gyöngykészítő eszköze (sphere=gömb). Egy olyan kulináris kézi eszköz, amely naponta akár 10 kg gyöngyöt képes előállítani. Nagyszerű eszköz szakácsok, cukrászok, bárpultosok és még több szakma számára! A szakácsok folyamatosan keresik a kulináris környezetben rejlő lehetőségek határait.
![]() |
A molekuláris gasztronómia közössége évek óta olyan technikákat alkalmaz olyan ételek készítéséhez, amelyek felülmúlják, megújítják a kulináris normákat, az ételek ismert módjait, és rendkívül eltérő módon mutatják be őket. Ezen módszerek egyike a szferifikáció. Az eljárás során “kaviárt” készítenek, golyókat, amelyek bármilyen ízt felvehetnek. Az alginátot, a tengeri moszat kivonatát elkeverik kalciummal, hogy gyöngyszerű formát kapjanak. Ezt a folyamatot végzi el egyszerűen új készülékünk a Spherificator. |
A szferifikációhoz (gömböcskekészítés) általában pipetta vagy fecskendő szükséges, hogy gyöngyöket készítsen a megtisztított ételekből és a nátrium-alginátból, amelyet víz és kalcium-klorid keverékbe adagolnak. Ez olyan kémiai reakciót eredményez, amely a folyadékot egy membránba zárja. A Spherificator helyettesíti a fecskendőt és a pipettát és elvégzi a folyamatot. Eredményként pedig a kis kaviár szerű roppanós gömböcskéket kapjuk.
A kis készüléknek három fúvókája van, amelyeket különféle méretű gyöngyökhöz lehet beállítani és a gyöngy-készítési sebességet a keverék vastagsága alapján változtathatjuk. 200 grammos kapacitása révén 200 és 250 gömböt képes egyszerre előállítani. Néhány recept, melyet a gyártó javasol tartalmaz pl. vöröshagyma és vörösbor-ecet főzetet osztrigához, mentagyöngyöket sajttortához, vagy pezsgőben oldott gyöngyöket egy pohár italhoz amivel legközelebb tósztot fog mondani. |
![]() |
Spherificator - ehető gyöngy készítő jellemzők
- Egyszerű használat és tisztíthatóság
- 200 ml kapacitás
- Letisztult design
- Könnyű és csendes
- Gyöngykészítés másodpercek alatt
![]() |
Alapcsomag tartalmaz: 75g Sodium Alginate, 100g Calcium Chloride, 1 Szórófej kb. 7kg gyöngyöcske előállításához |
Spherificator - ehető gyöngy műszaki jellemzők
Méretek | 70mm x 470mm x 400mm |
Nyomás | 0.8 bar |
Kapacitás | 8 liter |
Főző hőmérséklet | akár 100 °C-ig |
Garancia | 1 év |