Weboldalunk használatával jóváhagyja a cookie-k használatát a Cookie-kkal kapcsolatos irányelv értelmében.

Hírek Újdonságok Blog

achef.hu konyhatechnológia webáruház szakács hírek, gasztro-események, konyhagép újdonságok, konyhafelszerelés infok, gurméságok

A mag alapú vajak készítése már művészet

A mag alapú vajak készítése már művészet

A legnagyobb kihívás a megfelelően erős és megbízható készülék kiválasztása

 

A legjobb nápolyi pizzatészta recept - by OONI

A legjobb nápolyi pizzatészta recept - by OONI

PIZZAFORRADALOM és PIZZATÉSZTA ŐRÜLET

Amióta az OONI berobbantotta a háztartási pizzakemence piacot, azóta ádáz kommentcsaták mennek a tökéletes pizza receptjéről, hidratáltságról, feltétekről, paradicsomfajtákról, lisztekről a magyar pizzások körében is. Érdemes beleolvasni, lehet belőle tanulni is!

Miért vásárol(j)unk így?  #VEGYEMEGEGYÜTT

Miért vásárol(j)unk így? #VEGYEMEGEGYÜTT

Vannak termékek amik nem léteznek egymás nélkül, vagy adja magát, vagy egyszerűen kelleni fog az egyik a másikhoz.

 

A húsvéti sonka a tojás és a kalács szentháromsága

A húsvéti sonka a tojás és a kalács szentháromsága

Húsvét ünnepe a keresztény kultúrkörben Krisztus feltámadásának ünnepe. 

Eredetileg zsidó ünnep, neve héberül Pészah.  Az egyiptomi kivonulásról van az elnevezés kapcsolódása, miszerint a rabszolgák kovásztalan kenyeret ettek, ez a pászka. 

Disznóvágás , Disznóölés, Disznótor

Disznóvágás , Disznóölés, Disznótor

Az első disznóvágást feltehetően hun őseink már (vagy még) az óhazában végezték. A vadon élő sertések egyébként kb. tízezer évvel ezelőtt csatlakoztak az emberhez, akkortájt mint a kutya ( +/- 1-2 ezer év, de kiszámolja). A Honfoglalás előtti időkben még egy mára kihalt fajta, a keletről származó Szalontai volt a kulináris esemény alanya.

A "BLACK FRIDAY" IGAZ TÖRTÉNETE

A "BLACK FRIDAY" IGAZ TÖRTÉNETE

Ma a Black Friday-t úgy ismerik, mint a hálaadás utáni napot, amikor az üzletek korán (van aki  0:01-kor) nyitnak és különféle akciókat kínálnak. Ezen a napon brutális nyereség keletkezik, amit angolul úgy mondanak: "in the black". 
COVID ELLEN PIZZA

COVID ELLEN PIZZA

A mini vagy hordozható PIZZAKEMENCÉK megjelenésével teljesen új kategória keletkezett az otthoni pizzázásban, hihetetlen robbanással hazánkba is megjelent a háztartási pizzasütő. A Covid-19 hatása valóban megjósolhatatlan volt, talán teljesen még most is az, ki tudja hova gyűrűzik tovább, de több időt töltöttünk otthon és sokan a sütés-főzéssel oldották a bezártságot. Szóval a sütés gyógyít! :) 

AMBIENT HANGULAT A KERTBEN ÉS TERASZON

AMBIENT HANGULAT A KERTBEN ÉS TERASZON

A 'HAND MADE' garancia a hagyományra és a minőségre!

A CUISINART SZTORI

A CUISINART SZTORI

A főzés művészetének alakítása

Julia Child és James Beard voltak az első kulináris szakértők, akik forradalmi konyhai készülékként üdvözölték a Cuisinart robotgépet, amikor 1973-ban Amerikában bemutatta a cég néhai alapítója, Carl Sontheimer. Úgy látták, hogy a 'food-precessor'-ral gyors és egyszerű módon lehet finom és egészséges ételeket elkészíteni.

A Cuisinart küldetése, hogy segítse „Megkóstolni a Jó Életet” (“Savor the Good Life®.”). A Conair Corporation 1989 óta irányítja az örökséget, mely él és remekül működik, ma a Cuisinart egy általánosan elismert márkanév.

A rangos Cuisinart márka nem korlátozódik csak robotgépekre, mert vallják, hogy akár árammal vagy áram nélkül senki sem fedi le a konyhát úgy, mint a Cuisinart. A vállalat egy teljes körű szolgáltatást nyújtó 'kulináris erőforrás', széles termékválasztékkal, amelyet a szakácsok preferálnak és a fogyasztók is kedvelnek.

Felismerték, hogy az otthoni szakácsok nem csupán termékvásárlásra vágynak, olyan főzési tippeket és technikákat akarnak, amelyek a termékeket kulináris eszközökké változtatják.

A Cuisinart életben tartja a kulináris oktatás hagyományait azáltal, hogy számos oktatási és jótékonysági célú intézménnyel, kezdeményezéssel együttműködik, például a The Dynatie Shop, a Macaroni Kids, a Cycle for Surv és a The Breast Cancer Research Foundation®, hogy csak néhányat említsünk.

A Cuisinart elkötelezett az innovatív, funkcionális és kiváló minőségű termékek gyártása iránt!

Bon appétit!

Tartósítás otthon űrtechnológiával - Liofilézis

Tartósítás otthon űrtechnológiával - Liofilézis

A liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés vákuumban -40 C-on.