Kategóriák / Termékek
Global GS-5 Zöldségvágó kés 14cm
29.800 Ft (23.465 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Global GS-5 Zöldségvágó kés 14cm

29.800 Ft (23.465 Ft + ÁFA)
Menny.:db
Rozsdamentes acélból készült Japán Szakácskés
Gyártó:
Cikkszám: GS-5
Gyártó cikkszám: GS-5

Leírás és Paraméterek

Global GS-5 Zöldségvágó Kés 14cm

A GS-5 régóta vásárlóink ​​kedvence, és a legkelendőbb pengék egyike az eredeti Global sorozatban.
Amikor a Global kések először megjelentek az Egyesült Királyságban, a penge alakja meglehetősen furcsa volt.
Hosszú, téglalap alakú, lapos penge, csak enyhe késhegy.
A GS-5 Zöldségvágó 14 cm-es pengét a hagyományos japán Usaba kések ihlették, amelyek népszerűek a Tokió környéki professzionális szakácsok körében.
A penge formája mögött az az ötlet, hogy egyenesen felfelé lefelé aprító mozgást ösztönöz, ahol a penge teljes hossza érintkezik a vágódeszkával, és így egyenesen átmegy az egész zöldségen.
Nincs szükség a kést vízszintesen tolni és húzni a daraboló mozgás során.

Global GS-5 Zöldségvágó kés 14cm

Global kések egyedi jellemzői


A Global kesék súlya:
Egy Global késen már első érintésre érződik az a könnyed elegancia, a kifinomult vonalvezetés, amely megkülönbözteti és szinte egyedivé teszi a kések között. Az egyik azonnali meglepetés a kés súlya. Nehéz és mégis hihetetlenül könnyű köszönhetően a tökéletes kiegyensúlyozottságának. Egy Global késsel akár egésznap dolgozhat könnyedén és fáradtság mentesen.

A Global pengék éle:
A japán szakácsok munkájuk során a legtöbb alapanyagot vékonyra és tökéletes formájúra kell vágják. Egy munkájára adó szakács eszköz tárából nem hiányzhat a legélesebb és legéltartóbb Global kés.

Egyensúly:
Mint az élet számos területén és a természetben az egyensúly a legfontosabb. Egy Global kés használata során az egyensúly a penge és a markolt között a kés használatának legfontosabb együtthatója. mely nem lehet más csak tökéletes.

Élezés:
A folyamatosan tökéletes vágás és könnyed használat érdekében a Global késeket is időről-időre élezni kell. A Global kések különleges jellemzője a nagyon hosszú éltartás mellet az egyszerű él karbantartás is.

A Global kések élettartama:
A Global késekre általánosan jellemző a magas kopásállóság. Megfelelő karbantartás mellett egy Global késre egész életében számíthat. Használat után mindig gondosan tisztítsa és szárítsa is meg. Talán azt mondani sem kell, hogy egy késeit szerető és ápoló ember sosem tenné mosogatógépbe.

A Global kések formaterve:
Az egyik leghíresebb japán designer Komin Yamada tervezte a kések egyedi is időtálló formáját. A rengeteg forma tervezési díj mellet külön presztízs értékű, hogy a New York-i Modern Művészetek Múzeumában is megvásárolhatóak.