Kategóriák / Termékek

Tartósítás otthon űrtechnológiával - Liofilézis

Tartósítás otthon űrtechnológiával - Liofilézis

A liofilizálás vagy fagyasztva szárítás tartósításra szolgáló víztelenítés vákuumban -40 C-on.

 

 

A liofilizálás során először fagyasztjuk az anyagot, majd a gépben vákuumban kiszakítjuk vízmolekulákat a jégkristályból. A víz közvetlenül a szilárd fázisból a gáz fázisba szublimál. Megfelelő csomagolásban így a gyümölcsök, zöldségek, húsok - szinte minden -  hűtés nélkül tárolható éveken keresztül, anélkül, hogy megromlana. Ma már elérhető az otthoni liofilizáló berendezés az amerikai HARVEST RIGHT jóvoltából.

  

Fagyasztva szárítással vagy liofilizálással tartósított alapanyagok és ételek képesek megtartani tápértékük 97% -át. Más tartósítási eljárások, mint például az aszalás vagy konzerválás során olyan magas hőmérsékleteket alkalmazunk, amelyek élelmiszereink tápanyag tartalmának jelentős részét elveszítik.

A fagyasztva szárítás kiválóan működik gyümölcsök és zöldségek esetében, de más módszerektől eltérően, kiválóan tartósítja a húst, halat, tejterméket, tojást, fagylaltot és még a teljesen főtt ételeket is. Liofilizálással tartósított ételek megőrzik eredeti formájukat, kinézetüket és sokkal ízletesebbek is mint a boltokban kapható tömegtermelésben készült termékek, ráadásul sokkal olcsóbbak is.

Tartósítson fagyasztva szárítással a szezonban és használja fel szezonon kívül, ahelyett hogy a külföldi vagy melegházi alacsony vitamin és tápértékű zöldségeket és gyümölcsöket vásárolná.

 

 

A tartósítás legjobb módja a liofilizálás

Fagyasztva szárítás a legjobb megoldás minden élelmiszer, gyógynövény tartósítására, mivel a fagyasztva szárítással megtartjuk az eredeti ízeket és tápanyagokat.

Sokoldalúság
Készítsen vagy akár gyártson minőségi ételeket, beleértve a gyógynövényeket, az egészséges ételeket, az ízletes gyümölcs és zöldség  snack-et vagy akár a háziállatok eledelét és még sok minden mást.

Megéri
Függetlenül attól, hogy napi 150 kg ételt vagy csak 3 kg-ot készít fagyasztva szárítással, a Harvest Right fagyasztva szárító készülék több módon is megtérülő befektetés.

Előny
Kistermelő vagy gazdálkodik? Értékesítse termékeit fagyasztva szárítva! Biztos hogy sokáig eltartható lesz és magasabb nyereséggel értékesíthető, mint a friss.

Magasabb minőség
A Harvest Right fagyasztva szárító géppel a termék minősége magasan jobb, mint más kereskedelmi szárítóban szárított termék minősége.

Konyhakert
A fagyasztva szárítással lehetővé teszi az otthon termelt gyümölcsök és zöldségek friss és hosszú évekig történő megőrzését. Az otthoni fagyasztva szárítás a legjobb módja a konyhakerti termés megőrzésének. Valójában a kertész legjobb barátja.

Vészhelyzetre való felkészülés
A fagyasztva szárított élelmiszerek kiválóan alkalmasak vészhelyzeti vagy sürgősségi élelmiszerkészletekbe vagy bármilyen túlélési csomagokba. Az otthoni fagyasztva szárítóval bármilyen vészhelyzetre fel lehet készülni.

 

Ki a szabadba


A Harvest Right segítségével fagyasztva száríthatja otthon készételeit, amelyeket felhasználhat a következő kiránduláshoz, hátizsákos kalandhoz, vadászathoz vagy táborozáshoz. Könnyű és jobb ízű, mint bármi más, ami belefér a hátizsákba.

Egészséges életmód
Fagyasztva szárított élelmiszerek vásárlása sok pénzbe kerül. Az ilyen étel tele van sóval és más tartósítószerekkel, és a korlátozott választék azt jelenti, hogy olyan ételeket vásárolhat csak, amelyek nem feltétlenül a kedvencei. Az otthoni ételek és ízek fagyasztva szárítása nagyszerű módja annak, hogy megtakarítson, és jó ételekkel töltse fel a kamrát.

Állateledel
Még kutyája, macskája is jól jár a fagyasztva szárítóval. Könnyen táplálhatja háziállatát az egészséges, tartósítószer-mentes, házi készítésű ételekkel sokkal olcsóbban mintha a boltokban vásárolná.