Big Green Egg Large guruló állvánnyal
961.990 Ft
919.990 Ft (724.402 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Big Green Egg Large guruló állvánnyal

961.990 Ft
919.990 Ft (724.402 Ft + ÁFA)
Menny.:db

A csomag tartalma:

  • Big Green Egg Large
  • Integgrált görgős állvány kézi húzóval - Large
Gyártó:
Cikkszám: BGE-SV1

Leírás és Paraméterek

Big Green Egg Large grillező

A tojás alakú grillsütő Big Green Egg az 1974-es kezdetek óta mára fogalommá vált a professzionális grillezők világában.

EGYEDI KERÁMIA
A Big Green Egg kerámia hővisszaverő hatású, az általa keltett légáramlás pedig különlegesen puhává teszi a benne készült ételeket.

TÖKÉLETES LÉGKERINGETÉS
A hővisszaverő kerámia és a Big Green Egg alakja lehetővé teszi, hogy a levegő tökéletesen áramoljon az EGG-en belül, ezért minden étel egyenletesen sül a kívánt hőmérsékleten.

ZÖLD ÉS FENNTARTHATÓ
A tökéletesen légáramlás még egy előnnyel jár, mivel az EGG-en belül forró marad a levegő, igazán takarékosan és  környezetbarát módon használható. A faszén sokkal tovább ég és kevesebb hamut termel. Azon kívül, hogy fenntartható módon használható, az EGG fenntartható alapanyagokból is készül. A Big Green Eggnél törekednek arra, hogy minden termékük és kiegészítő fenntartható alapanyagokból készüljön.

OPTIMÁLIS HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÁS
A Big Green Eggben 70 és 400 Celsius fok között szabadon állítható a hőmérsékletet, akkor is ha a külső hőmérséklet bőven mínuszokban áll. A legjobb minőségű hőszigetelő kerámiának köszönhetően a külső hőmérséklet nincs hatással az EGG belső hőmérsékletére

TÖKÉLETES MINŐSÉG
Több mint 25 éve kizárólagos partneri kapcsolatban áll a mexikói Dal-Tile gyárral, ahol csak a BGE kamado edényeiket gyártják. Ez a kiváló minőségű gyártó ISO 9001 UL tanúsítással rendelkezik, amellyel megfelel a legmagasabb minőségi előírásoknak. A gyár elhagyása előtt minden Big Green Egg termék végleges, rendkívül alapos ellenőrzésen esik át.

A tanúsítással rendelkező gyárnak és az ellenőrzési folyamatnak köszönhetően teljes mértékben megbízunk a termékünkben, és korlátozott élethosszig tartó garanciát vállalunk az EGG kerámiából készült összes alkatrészére az anyag és a gyártás tekintetében.

ÉLETHOSSZIG TARTÓ ÉLVEZET
Az összetétel, a gyártás és az utánozhatatlan kerámia mind együtt teszik a Big Green Egg-et egy tartós kültéri sütővé, hosszabb várható élettartammal, mint bármilyen hasonló termék esetében.

A Big Green Egg legalább 100.000-szer felmelegíthető anélkül, hogy veszíteni minőségéből, ami azt jelenti, hogy egy EGG legalább egy élethosszig végigkísér, így mindig egészségesen süthet és a legjobb ízeket hozhatja ki az ételekből.

VÉGTELEN LEHETŐSÉGEK.
A grillezés, sütés, párolás, pirítás és füstölés mellett a Big Green Egg természesen BBQ sütő is, így lassú tűzön, alacsony hőmérsékleten órák hosszat is süthet benne különböző húsokat.

A kerámia convEGGtor használatával könnyedén átalakítható a Big Green Egg-et egy kemencévé vagy smoker-ré. A sütőkő használatával pedig a legjobb kenyereket és pizzákat sütheti a tökéletes ropogós tésztával. A lehetőségek végtelenek: próbáljon ki mindent és engedje szabadjára a fantáziáját!

JÓL ÁTGONDOLT ÉS FELISMERHETŐ DESIGN
És végül, de nem utolsó sorban a megjelenése sem kevésbe szemet gyönyörködtető. Az EGG alakja és színe messziről felismerhető, ezért is egy IKON.

A LARGE Egg a legtöbbet választott méret, sütőrács mérete megengedi, hogy egyidőben készíthessen benne nagyobb mennyiségű ételeket, a Félhold-kiegészítők segítségével még jobban tudja kihasználni a sütőteret.

A Tojások alaptartozékai


Minden Tojás a következő alapvető felszereltséggel rendelkezik

FEKETE KUPAK a hőszabályozáshoz
Segítségével tudjuk a Tojás hőmérsékletét pontosan szabályozni. Kétféleképp használható. Vagy csak a kupakon lévő kis lyukak szabályozásával vagy pedig az egész felső rész elfordításával állítunk hőmérsékletet. Egyes modeleknél már az új kültéri kupak van a csomagban.

KUPOLA a Tojás fedele
A kupola a zárt rendszerű sütő alapvető része, ezzel zárjuk be a Tojást, így képez tökéletesen zárt sütőteret a kerámia sütő számára.

BEÉPÍTETT HŐMÉRŐ a precíz szabályozáshoz
A pontos hőmérséklethez pontos hőmérő kell! Ezért ez az egyik legalapvetőbb alkatrész aminek működnie kell de pontosan ám. A hőmérő a legkisebb hőmérséklet változást is azonnal és fokra pontosan megmutatja.

ROZSDAMENTES RÁCS a könnyen tisztítható
A rozsdamentes rács minden egyes Big Green Egg alaprácsa. Füstöléshez, low&slow sütésekhez tökéletesen alkalmas de a direkt sütéseknél is szépen megállja a helyét. Egyik legnagyobb előnye a könnyű tisztíthatósága. A sütés előtt felhevítve egy drótkefével pillanatok alatt tökéletesen tisztára varázsolható.

TÖMÍTŐSZALAG a tökéletes szigetelésért
A Tojás precíz működése a bejutó levegő mennyiségének pontos szabályozásával biztosítható. Mivel igen nagy hőterhelésnek van kitéve, ezért a világ egyik leghíresebb tűzálló termékeit gyártó Nomex cég termékét használjuk.

 BAND ami összeköt
Ez az a gyűrű és zsanér ami a Tojás könnyű, és egyszerű nyithatóságát garantálja.

FIRERING a belső kerámia gyűrű
Ez a belső kerámia gyűrű tartja direkt sütés esetén a rácsot, indirekt módszer alkalmával pedig az indirekt sütőkövet. Jelentősége a hatékony hőtartásban is alapvető fontosságú, ugyanis ennek a gyűrűnek a segítségével alakul ki a dupla szigetelésűnek is mondható tűztér.

ÖNTÖTTVAS ROSTÉLY a parázs alá
A Tojás belsejében, a tűztér aljában található ez az öntöttvas rostély. Erre helyezzük és gyújtjuk be a faszenet. A hamu ez alá a rostély alá hullik le, innen lehet könnyedén eltávolítani akkor amikor már a hamu mennyisége gátolja a levegő szabad áramlását.

FIREBOX legjobb hely a parázsnak
A Tojásnak ezt a részét szoktuk feltölteni szénnel, itt izzik a parázs. A magas hőmérséklet magabiztos kezelése érdekében egy un. dilatációs rés van a tűztéren, ezzel oldva meg a hőtágulás által keletkezett tágulást.

BASE minden Tojás alapja
Ez a kerámia rész képezi minden Tojás alapját. Ebbe kerül bele a tűztér és a tűzgyűrű is. A Tojás alsó részén található, szabadalmaztatott légbeömlő nyílás is itt található. Annak érdekében, hogy szikra véletlenül se pattanhasson ki, egy beépített szikrafogó gondoskodik.

 

Big Green Egg Large grillező méretek

Rács mérete: Ø 46 cm

Sütőfelület: 1,688 cm²

Teljes súly: 73 kg

Magasság: 84 cm

Kapacitás
1 10 kg-os pulyka

12 hamburgerhús

6 csirke függőleges helyzetben

8 steak

7 bordaszelet

Súly: 87 kg
Méretek: 60 cm × 60 cm × 70 cm

Feltüntetett ár tartalmazza 27%-os Áfát, nem tartalmazza a szállítási költséget.

Szállítás: A termék kivételesen egyedi paraméterekkel rendelkezik súly és méret tekintetében egyaránt.
Egyedi szállítási költség km alapon Budapesten kívülre bruttó 180 Ft/km oda-vissza számolva (pl. 100 km távolságra bruttó 36.000 Ft). Személyes átvétel telephelyünkön ingyenes.

Kosárba

Youtube videók