Big Green Egg a világ legismertebb grill kamadója

A BIG GREEN EGG TÖRTÉNETE
A Big Green Egg ősét már több mint 3000 éve használják Ázsiában. A múlt században  Japánban állomásozó amerikai katonák megismerték ezt a különleges agyagedényt, a kamadót és megszerették a benne sütött ízletes ételeket. Hazavitték magukkal Amerikába, hogy ott is élvezhessék a benne készített finomságokat.

A Big Green Egget gyártó vállalatot 1974-ben alapították Amerikában, a Georgia állambéli Atlantában, hogy megismertessék az egész országgal ezt az ázsiai remekművet. Kezdetben a vállalat japán és kínai kamadókat importált, idővel azonban kifejlesztettek egy tökéletesített modellt, amiben a korábban használt agyagot egy, a NASA által kifejlesztett speciális kerámiával helyettesítették. Egyúttal úgy döntöttek, hogy a gyártást Mexikóba telepítik, mert ez az ország híres a különleges technológiával gyártott kerámiáiról.  Az üzemet elhagyó Big Green Eggek átesnek egy utolsó, aprólékos vizsgálaton. A gyár igazoltan az ISO9001 szabványnak megfelelően működik, ami garantálja, hogy minden egyes Tojás kiváló minőségű.

Köszönhetően különleges felépítésének, a gyártási technológiának és a szabadalmaztatott  alapanyagnak, amiből készül, a Big Green Egg élettartama hosszabb  bármelyik hasonló termékénél. Sem a természetben megtalálható agyag, sem a hagyományos kerámia nem olyan erős, nem áll úgy ellen az időjárás viszontagságainak és nem őrzi annyira a hőt, mint a Tojáshoz használt speciális kerámia. A Big Green Egg anyaga felhevíthető újra és újra anélkül, hogy gyengülne a minősége.

A Big Green Egg teljesen új szintre emeli a szabadtéri sütés élményét, amit ráadásul nem csak nyáron, hanem egész évben élvezhet. A magas minőségű kerámiának köszönhetően a kinti hőmérséklet egyáltalán nem befolyásolja a Tojás belső hőmérsékletét. Télen-nyáron használhatja a Tojást ínycsiklandó grillezett húsok, sült halak, pirított kagyló, párolt finomságok, ropogós szélű pizza és kenyér, vagy akár utánozhatatlan desszertek készítéséhez.

Termék szűrés

Ár
-
Gyártóinformation_mark
Rendezés: