Big Green Egg Medium grill kamado
589.990 Ft (464.559 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Big Green Egg Medium grill kamado

589.990 Ft (464.559 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Faszenes kerámia grillező kamado tojás

 Ø 38 cm 

Gyártó:
Cikkszám: BGE117625

Leírás és Paraméterek

Big Green Egg Medium grill kamado

A Big Green Egg az 1974-es kezdetek óta mára fogalommá vált a professzionális grillezők világában.

A Medium Tojás méretének köszönhetően rendkívűl sokoldalú.  A ConvEGGtor indirekt sütőkővel például valódi téglakemenceként használhatja alacsony hőmérsékleten süthet, vagy akár füstölhet is benne.
A Medium Tojásban használhatja az Dutch Oven Öntöttvas lábost és a lapos pizzakövet is.
 
A tojás alakú grillsütő Big Green Egg az 1974-es kezdetek óta mára fogalommá vált a professzionális grillezők világában.
 
EGYEDI KERÁMIA
A Big Green Egg kerámia hővisszaverő hatású, az általa keltett légáramlás pedig különlegesen puhává teszi a benne készült ételeket.
 
TÖKÉLETES LÉGKERINGETÉS
A hővisszaverő kerámia és a Big Green Egg alakja lehetővé teszi, hogy a levegő tökéletesen áramoljon az EGG-en belül, ezért minden étel egyenletesen sül a kívánt hőmérsékleten.

ZÖLD ÉS FENNTARTHATÓ
A tökéletesen légáramlás még egy előnnyel jár, mivel az EGG-en belül forró marad a levegő, igazán takarékosan és  környezetbarát módon használható. A faszén sokkal tovább ég és kevesebb hamut termel. Azon kívül, hogy fenntartható módon használható, az EGG fenntartható alapanyagokból is készül. A Big Green Eggnél törekednek arra, hogy minden termékük és kiegészítő fenntartható alapanyagokból készüljön.

OPTIMÁLIS HŐMÉRSÉKLET SZABÁLYOZÁS
A Big Green Eggben 70 és 400 Celsius fok között szabadon állítható a hőmérsékletet, akkor is ha a külső hőmérséklet bőven mínuszokban áll. A legjobb minőségű hőszigetelő kerámiának köszönhetően a külső hőmérséklet nincs hatással az EGG belső hőmérsékletére

TÖKÉLETES MINŐSÉG
Több mint 25 éve kizárólagos partneri kapcsolatban áll a mexikói Dal-Tile gyárral, ahol csak a BGE kamado edényeiket gyártják. Ez a kiváló minőségű gyártó ISO 9001 UL tanúsítással rendelkezik, amellyel megfelel a legmagasabb minőségi előírásoknak. A gyár elhagyása előtt minden Big Green Egg termék végleges, rendkívül alapos ellenőrzésen esik át.

A tanúsítással rendelkező gyárnak és az ellenőrzési folyamatnak köszönhetően teljes mértékben megbízunk a termékünkben, és korlátozott élethosszig tartó garanciát vállalunk az EGG kerámiából készült összes alkatrészére az anyag és a gyártás tekintetében.

ÉLETHOSSZIG TARTÓ ÉLVEZET
Az összetétel, a gyártás és az utánozhatatlan kerámia mind együtt teszik a Big Green Egg-et egy tartós kültéri sütővé, hosszabb várható élettartammal, mint bármilyen hasonló termék esetében.

A Big Green Egg legalább 100.000-szer felmelegíthető anélkül, hogy veszíteni minőségéből, ami azt jelenti, hogy egy EGG legalább egy élethosszig végigkísér, így mindig egészségesen süthet és a legjobb ízeket hozhatja ki az ételekből.

VÉGTELEN LEHETŐSÉGEK.
A grillezés, sütés, párolás, pirítás és füstölés mellett a Big Green Egg természesen BBQ sütő is, így lassú tűzön, alacsony hőmérsékleten órák hosszat is süthet benne különböző húsokat.

A kerámia convEGGtor használatával könnyedén átalakítható a Big Green Egg-et egy kemencévé vagy smoker-ré. A sütőkő használatával pedig a legjobb kenyereket és pizzákat sütheti a tökéletes ropogós tésztával. A lehetőségek végtelenek: próbáljon ki mindent és engedje szabadjára a fantáziáját!

JÓL ÁTGONDOLT ÉS FELISMERHETŐ DESIGN
És végül, de nem utolsó sorban a megjelenése sem kevésbe szemet gyönyörködtető. Az EGG alakja és színe messziről felismerhető, ezért is egy IKON.

A Tojások alaptartozékai


Minden Tojás a következő alapvető felszereltséggel rendelkezik

FEKETE KUPAK a hőszabályozáshoz
Segítségével tudjuk a Tojás hőmérsékletét pontosan szabályozni. Kétféleképp használható. Vagy csak a kupakon lévő kis lyukak szabályozásával vagy pedig az egész felső rész elfordításával állítunk hőmérsékletet. Egyes modeleknél már az új kültéri kupak van a csomagban.

KUPOLA a Tojás fedele
A kupola a zárt rendszerű sütő alapvető része, ezzel zárjuk be a Tojást, így képez tökéletesen zárt sütőteret a kerámia sütő számára.
BEÉPÍTETT HŐMÉRŐ a precíz szabályozáshoz
A pontos hőmérséklethez pontos hőmérő kell! Ezért ez az egyik legalapvetőbb alkatrész aminek működnie kell de pontosan ám. A hőmérő a legkisebb hőmérséklet változást is azonnal és fokra pontosan megmutatja.

ROZSDAMENTES RÁCS a könnyen tisztítható
A rozsdamentes rács minden egyes Big Green Egg alaprácsa. Füstöléshez, low&slow sütésekhez tökéletesen alkalmas de a direkt sütéseknél is szépen megállja a helyét. Egyik legnagyobb előnye a könnyű tisztíthatósága. A sütés előtt felhevítve egy drótkefével pillanatok alatt tökéletesen tisztára varázsolható.

TÖMÍTŐSZALAG a tökéletes szigetelésért
A Tojás precíz működése a bejutó levegő mennyiségének pontos szabályozásával biztosítható. Mivel igen nagy hőterhelésnek van kitéve, ezért a világ egyik leghíresebb tűzálló termékeit gyártó Nomex cég termékét használjuk.

 BAND ami összeköt
Ez az a gyűrű és zsanér ami a Tojás könnyű, és egyszerű nyithatóságát garantálja.

FIRERING a belső kerámia gyűrű
Ez a belső kerámia gyűrű tartja direkt sütés esetén a rácsot, indirekt módszer alkalmával pedig az indirekt sütőkövet. Jelentősége a hatékony hőtartásban is alapvető fontosságú, ugyanis ennek a gyűrűnek a segítségével alakul ki a dupla szigetelésűnek is mondható tűztér.

ÖNTÖTTVAS ROSTÉLY a parázs alá
A Tojás belsejében, a tűztér aljában található ez az öntöttvas rostély. Erre helyezzük és gyújtjuk be a faszenet. A hamu ez alá a rostély alá hullik le, innen lehet könnyedén eltávolítani akkor amikor már a hamu mennyisége gátolja a levegő szabad áramlását.

FIREBOX legjobb hely a parázsnak
A Tojásnak ezt a részét szoktuk feltölteni szénnel, itt izzik a parázs. A magas hőmérséklet magabiztos kezelése érdekében egy un. dilatációs rés van a tűztéren, ezzel oldva meg a hőtágulás által keletkezett tágulást.

BASE minden Tojás alapja
Ez a kerámia rész képezi minden Tojás alapját. Ebbe kerül bele a tűztér és a tűzgyűrű is. A Tojás alsó részén található, szabadalmaztatott légbeömlő nyílás is itt található. Annak érdekében, hogy szikra véletlenül se pattanhasson ki, egy beépített szikrafogó gondoskodik.

Big Green Egg Medium grillező méretek

Rács átmérő 38 cm
Sütőfelület 1.140 cm2
Súly 51 Kg
Magasság 72 cm

Feltüntetett ár tartalmazza 27%-os Áfát, nem tartalmazza a szállítási költséget.

Szállítás: A termék kivételesen egyedi paraméterekkel rendelkezik súly és méret tekintetében egyaránt.
Egyedi szállítási költség km alapon Budapesten kívülre bruttó 180 Ft/km oda-vissza számolva (pl. 100 km távolságra bruttó 36.000 Ft). Személyes átvétel telephelyünkön ingyenes.

 

Youtube videók