Marhahús Érlelő Tasak (0) 4db 250 x 400 mm
7.380 Ft (5.811 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Marhahús Érlelő Tasak (0) 4db 250 x 400 mm

7.380 Ft (5.811 Ft + ÁFA)
Menny.:db

Lava Marhahús Érlelő Tasak O (4db)

Gyártó:
Cikkszám: VL0558
Tegye a kosárba a négyzetre kattintva az alábbi kiegészítő termékeket is!

Leírás és Paraméterek

Lava Marhahús Érlelő Tasak O

Az otthoni hűtőszekrényben húst érlelni a LAVA speciális érlelő zacskóival!

A LAVA speciális membránlemezes vákuumtasakkal a marhahús hűtőszekrényben érlelhető! A tudományosan kialakított anyagszerkezet miatt belülről kifelé irányba kiereszti a vízpárát és koncentráltan benntartja az ízeket. Végigkísérhetjük a komplett biokémiai folyamatot a hűtőnk polcán. Nem kell már a drága steakhouse-okba sietnie egy minőségi falatért, csinája meg magának egyszerűen otthon. A tasakok segítségével az érlelés során a legkeményebb izomrostok is puhává, omlóssá válnak, a húsok eredeti zamatai megmaradnak. 

Lava Marhahús Érlelő Tasak O tartalma

4 db. O tasak (1,5 - 2,5 kg-hoz)  250 x 400 mm
 

A tökéletes marhasteaket a sütés előtt érlelni kell. Ezt világszerte az ismert és elismert szárazon érlelés (dry aging) módszerrel teszik a legjobb Steakhouse-ok, éttermek is. A folyamat leggyakrabban 3 hétig tart, ennyi idő alatt érik meg a hús, a marhahúsnál fantasztikus aromák jelennek meg intezívebb és összetéveszthetetlen ízeket előcsalogatva a márványos zsírszövetek közül. A marhahús külső rétege gyönyörű bíborba öltözik, ez a száraz 'héj' kerül levágásra mielőtt kisütik a sztéket.

Érlelje saját maga a marha húst a LAVA ★★★★★ minűségű érlelő taskjában.

A jó minőségű steak elképesztően drága, így vásárláskor különösen ügyeljünk a következőkre:

  • A hús felszíne legyen fényes, üde, kissé nedves, és ha ujjunkkal benyomjuk, az állaga feszes és rugalmas.
  • A hús színe legyen vörös, minél mélyebb, annál jobb – a barna foltos szeletet ne vegyük meg, azt nem tárolták elég hidegen. A világos hús pedig túl friss, abszolút nem érlelt.
  • A hús legyen vastag – legalább 2 cm, bélszín esetében minimum 5 cm vastag.
  • Csakis a zsírral egyenletesen behálózott, márványos marhahús lesz igazán jó ízű, és csak ez bírja a hosszas érlelést és válik igazán szaftossá.

Az érleléstől kibontakoznak, a különféle enyhén vajas, diós, majd később a kéksajtra emlékeztető aromák. A hetekig érlelt húsban enzimek dolgoznak, melyek katalizátorként működnek: megváltoztatnak vagy lebontanak fehérjemolekulákat, s szerencsénkre mondva, mintegy melléktermékként kisebb aromamolekulákat, gazdagabb ízt produkálnak.

HASZNÁLATA: 

A húst leöblítés után papírtörlővel töröljük szárazra, helyezzük az érlelő tasakba és vákuumozzuk le (elhagyható, az érés alatt a levegő távozik a tasakból).
A steakuniverzumban az általánosan elfogadott 21 napig tartsuk a húst a hűtőszekrényünk leghidegebb pontján. Kivétel után hagyjuk pihenni, majd forró serpenyőben süssük ki steaktüske segítségével tökéletesre!